Snelwandelwisselbokaal

02-10-2017

Het blijft ongemeen spannend in de strijd om de snelwandelwisselbokaal. De nieuwe bokaal die prooi was voor Remco de Bruin over 2016 kan dit jaar weer naar Remco, maar ook naar Rick Liesting, die met een totaal van 192 punten sechts één puntje voor ligt op Remco.

Dit jaar nog te gaan zijn de recordwestrijd van de RWV op 21 oktober, drie wedstrijden in de winterserie van de RWV en één wedstrijd in de winterserie van SV De LAT in Amsterdam.

Zo vlak na het NK 50 km waar Rick het kampioenschap opeiste en waar Remco zich beperkte tot deelname aan het bijnummer over 20 km, is de gedachte gerechtvaardigd dat beide heren een periode van rust ingelasten. Het wel of niet meedoen aan een wedstrijd is dan bepalend voor de eind-uitslag.

De nummer drie Hub Kaenen staat nu op 150 punten en zou in theorie de bokaal nog de zijne kunnen noemen als hij de komende vijf wedstrijden wint en Rick en Remco afzien van deelname aan deze wedstrijden.

Boetje Huliselan volgt met 106 punten en daarachter staat met 104 punten de eerste dame in het gezelschap, Anne van Andel. De tweede dame is Yvonne Grootswagers met 61 punten en Liebet de Smet volgt met 50 punten op de derde plaats.

Ga hier naar de tussenstand van de wisselbokaal.