Nederlands kampioenschap snelwandelen 50 km / 10 km

Rotterdamse wandelsportvereniging

Taal / Language / Sprache:

Vlag Nederland      vlag UK United Kingdom      Vlag Duitsland      >terug naar programma<

In verband met de Coronamaatregelen wijzen wij jullie graag op het volgende:

De starttijd van 1, 3, en 10 km is vervroegd naar 11.00 uur. De 5 km start om 11.10 uur. Dit om het aantal mensen op het parcours te beperken.
Publiek wordt niet toegelaten op het wedstrijdterrein.
Elke deelnemer mag begeleid worden door maximaal één persoonlijke verzorger. Atleten kunnen er voor kiezen met meerderen gebruik te maken van één persoonlijke verzorger.
Eenieder die zijn of haar wedstrijd heeft afgerond dient zo spoedig mogelijk het wedstrijdterrein te verlaten.
Er zal geen uitgebreide prijsuitreiking zijn, maar alleen een fotomoment voor de nummers 1, 2 en 3 van het kampioenschap. Deze zal plaatsvinden zo snel mogelijk na het finishen van de bronzen-medaille-winnaar van het kampioenschap.
In plaats van alle 5 km tijden zullen alleen de 10 km tussentijden worden opgenomen.
De kantine is gesloten, dus iedereen moet zelf zijn eigen eten en drinken meenemen.
De kleedkamers zijn beperkt te gebruiken. Er kan één persoon onder de douche staan en er kunnen maximaal drie personen in de kleedkamer zijn.
Zorg voor warme kleding en ook voor bescherming tegen de regen, want je kunt niet in de kantine schuilen.

Nederlands Kampioenschap 50 km snelwandelen mannen
Nederlands Kampioenschap 10 km snelwandelen vrouwen
Belgisch Kampioenschap 20 km snelwandelen vrouwen
Deens Kampioenschap 50 km snelwandelen mannen

logo Atletiekunie hex

in samenwerking met de
Rotterdamse Wandelsport Vereniging en WSV Hart van Brabant

logo_RWV                 logo HvB

zondag 4 oktober 2020

Afstand

50 km snelwandelen mannen en 10 km snelwandelen vrouwen

Bijprogramma

1 km, 3 km, 5 km, 10 km en 20 km snelwandelen, 6 uursloop prestatiewandelen

Starttijd

11.00 uur: 50 km, 1 km, 3 km en 10 km
11.10 uur: 5 km
13.00 uur: 20 km

Let op: voor alle onderdelen in voorinschrijving verplicht.
Hans van der Knaap, Schieweg 232c, 3038 BP Rotterdam of via onderstaande button
inschrijfknop
Sluitingsdatum is 22 september 2020; prestatiewandelaars kunnen deelnemen en worden apart geklasseerd. Bij minder dan vijf inschrijvingen of minder dan drie starters zal het kampioenschap geen doorgang vinden.
Deelnemers 2020

Inschrijfgeld

50 km: 10 euro
20 km: 4 euro / 5 en 10 km: 3 euro / 1 en 3 km: 2 euro

Limiet

Tot 5.45.00 mag begonnen worden aan de laatste ronde. Degenen die na 5.45.00 nog in de wedstrijd zijn, maar de 50 km niet binnen de limiettijd halen, worden op de afgelegde afstand geklasseerd.

Verzorgingspost

Ter hoogte van de finish zal een verzorgingspost worden ingericht. Eigen verzorging dient rond deze plek plaats te vinden volgens de aanwijzingen van de wedstrijdleiding.
Verder zal op dezelfde plaats een sponspost worden verzorgd.

Lengte van het parkoers

Het parkoers heeft een lengte van 1569 meter en loopt over het wielerparcours van TWC Pijnenburg. De finish vindt plaats op het rondenparcours ter hoogte van de rondentelling.

5 km tijden – gewijzigd

Alle 10 km tussentijden op de 50 km worden opgenomen. Direct na de wedstrijd wordt een uitslag zonder tussentijden gepubliceerd. De tussentijden zullen zo snel mogelijk na de wedstrijd op internet worden gepubliceerd.

Prijzen

Voor de eerste drie Nederlandse mannen op de 50 km en de eerste drie Nederlandse vrouwen op de 10 km de kampioenschapsmedailles van de Atletiekunie. Deze medailles worden kort na het finishen van de laatste medaillewinnaar uitgereikt ter hoogte van de finish.

Uitslag

Openbaar Vervoer
Vanuit station Tilburg treintaxi nemen of vanuit station Tilburg-Reeshof de bus nemen.

Inlichtingen

Hans van der Knaap 06 573 923 95 Hansvanderknaap2@gmail.com