Parcoursmeting Schiedam 2014

08-05-2014


De officiële meting van de wedstrijdronde van het RWV Wandelweekend in Schiedam is deze week uitgevoerd door de Atletiekunie. Het rondje is 3966,45 meter lang. Om 100 mijl af te leggen moet men 160.934,4 meter lopen en dat is dus 40 ronden en een aanloopstuk van 2.276,4 meter. Of eigenlijk een eerste ronde van 6.242,85 meter en dan nog 39 volle ronden.

De ronde is niet helemaal gelijk aan de ronde die bij eerdere edities van het Wandelweekend in Schiedam werd gelopen. Dat komt vooral door de afsluiting en werkzaamheden op het Hazepad, langs de snelweg A20. Hieronder ziet u het parcours van 2014 ingetekend.

 

 

De verzorgingspost en de sponspost zijn op de vertrouwde plek te vinden, maar de rondetelling is nu in het park, verder op de Parkweg te vinden. Vanaf de rondetelling gaat u (tegengesteld aan de oude route) langs de verzorging en dan keert u ter hoogte van de ingang van DWS om en loopt terug, opnieuw lang de verzorging. U loopt de route zoals bij eerdere edities, achter de rondetellers langs en dan verder langs de Parkweg. Er wordt dus een stuk heen-en-weer gelopen. Dat kan mede omdat de gemeente Schiedam de wandelpaden heeft opgeknapt en ze daardoor breder zijn dan wij gewend waren. We wensen u succes met het berekenen van uw wandelschema om uw gewenste prestatie te behalen.


Nieuwsarchief