RWV-ers bij 4-daagse Nijmegen en Apeldoorn

20-07-2014


Door op de traditionele manier alle RWV deelnemers te registreren bij de vierdaagsen van Apeldoorn en Nijmegen is er weer een bijzonder en imposant overzicht ontstaan.

De lijsten van beide 4-daagsen zijn korter dan vorig jaar. In Apeldoorn volgt RWV de trend dat daar wat minder aan wordt deelgenomen (34 RWVers in 2014 / 44 in 2013). Omdat vooral de trouwe Apeldoorn-wandelaars blijven volhouden is het gemiddeld aantal keren dat men al meedeed gestegen van 14,8 naar 16,9. Dick van der Tang liep dit jaar zijn 51e Vierdaagse van Apeldoorn en maakte daarmee de 10.000 kilometer vol bij deze vierdaagse. Dat er geen uitvallers werden geregistreerd is een compliment voor de aanwezige RWV-ers, die net als de overige deelnemers gedurende de eerste twee wandeldagen enorm veel regen kregen te verwerken. Modder dus. De laatste twee dagen was het vooral benauwd en warm.

Warm was het ook een week later in Nijmegen. De organisatie van deze grote Vierdaagse paste de laatste dag zelfs enkele starttijden aan. Die warmte was ook de motivatie voor Suze van Vliet om vrijdag niet te starten. Na 100 kilometer merkte Suze dat ze eigenlijk helemaal niet voor haar eigen plezier liep. En daar gaat het immers om. Donderdag middag knipte zodoende trots, na 45 succesvolle vierdaagse haar scan-bandje door. Jan Jos deed dat niet, en voert de RWV lijst aan met 50 vierdaagsen van Nijmegen. Ook hier minder debutanten en een hoger gemiddeld aantal deelnames. Dit komt vooral door een relatief laag aantal Via Vierdaagse RWV-ers. 

Iedereen die de Vierdaagse uitliep, gefeliciteerd met uw prestatie.

Bekijk <hier> de lijst.


Nieuwsarchief