Beneluxcup

Vrienden en Vriendinnen,

De voorlaatste wedstrijd zit er weer op, en met nog één wedstrijd te gaan wordt al een klein beetje duidelijk hoe de strijd zich gaat ontwikkelen.
Na de wedstrijd in Erfurt zijn er zestien atleten die voldoen aan de regel van minstens één buitenland deelname, of te wel minimaal in twee landen één wedstrijd gefinisht te zijn.
1 Belg
6 Duitsers
9 Nederlanders
Drie van de atleten hebben inmiddels het maximale aantal resultaten binnen en kunnen nog marginaal verbeteren. (Anne, Han en Liesbeth).

De strijd om de winst is nog helemaal open.
Anne staat nu aan kop en zou redelijkerwijs de laatste wedstrijd in Amsterdam nog 85 punten kunnen halen (haar beste prestatie dit jaar) en verbetert zich daarmee nog tien punten en komt dan op 654 punten. Dit betekent voor resp de 5 en de 10 km een tijd onder de 25.27 / 53.14
Paul gaat dit jaar steeds beter en kan nog de volle bak punten binnen halen. Stel Paul haalt 100 punten dan komt hij op 658 punten. De bijbehorende tijden voor resp de 5 en de 10 km: 22.18 / 46.46
Tenslotte kan Rick ook nog de winnaar worden, hiervoor heeft hij minimaal achttien punten nodig zodat hij op 660 punten komt en daardoor onbereikbaar wordt voor Anne en Paul. De tijden voor resp de 5 en de 10 km: 38.17 / 1.19.45. Als Rick voldoende van zijn operatie herstelt en in de wedstrijd weet te blijven heeft hij de meeste kans op de overwinning.

Zowel Christian, Gerard en Boetje kunnen Han nog voorbij steken, waardoor de strijd om de derde plaats volledig open is. Er wacht ons nog een spannende strijd. Vooral omdat de prijzen worden uitgedeeld tot en met de zesde plek.

Duitse vrienden die nog in de uitslag kunnen worden opgenomen zijn:
Helga Drager, Steffen Meyer, Bernd Holter, Andreas Ritzenhoff, Georg Hauger, Dick Gnauk. (Deelname in Nederland ontbreekt nog). Een plek bij de eerste zes zal moeilijk worden.

Bij de Jeugd is het een ander verhaal. Deelname in het buitenland is moeilijker en soms onmogelijk in verband met het verschil in de minimale leeftijd van deelnemers in Nederland en Duitsland. Geweldig is het wel dat de Duitse atleten nog een kans maken op de hoofdprijs. Twee atleten (Charlote en Alminia) hebben al voldaan aan de voorwaarden, terwijl ook Mathilde Frentzl, Lena Riede, Julia Schmidt en Maya Bottcher nog kunnen voldoen aan het reglement.

De overwinning zal uitgevochten worden tussen Charlotte Alminia en Mathilde die alle drie bij deelname in Amsterdam kans maken op de overwinning.

De wedstrijd in Amsterdam is een weg parcours met de afstanden 1/3/5/10/15/20 KM.  Ook dit jaar is er de regeling dat bij DSQ een deelnemer gewoon de wedstrijd mag afmaken maar in de einduitslag wordt opgenomen in de Prestatieklasse en niet de Wedstrijdklasse en daardoor  maximaal zestig punten zijn te verdienen.

De prijs uitreiking zal traditioneel weer in Maart zijn bij de laatste wedstrijd van de winterserie van de RWV in Rotterdam.

Volgende jaar krijgt de Benelux Racewalking Cup een andere naam, en gaat deze de West Europa Cup (WEC) heten. Deze naam sluit wat beter aan bij de landen waar wedstrijden gehouden worden.

Beneluxcup 2018

Beneluxcup 2018 Jeugd