54e Nijmegen-Rotterdam 160 km

>Deutsch<

>France<

Maarten van der Weijden bij Nijmegen-Rotterdam

Maarten van der Weijden behaalde een gouden medaille in 2008 tijdens de Olympische Spelen in Beijing op het onderdeel 10 km zwemmen in open water.

Team Maarten zet zich in om geld in te zamelen voor kankeronderzoek en jij kan daar onderdeel van worden! Maarten van der Weijden heeft dit jaar verschillende sportevenementen op zijn kalender staan waar hij met Team Maarten aan deel gaat nemen. Team Maarten bestaat uit sportievelingen die samen met Maarten van der Weijden op een (of meerdere) sportevenement(en) een prachtige prestatie willen neerzetten en daarmee hun uiterste best doen om €1000,- in te zamelen voor de Maarten van der Weijden Foundation, waarvan 100% naar kankeronderzoek gaat! Haal je minder geld op dan is dat natuurlijk ook helemaal goed! We zijn dankbaar voor elke euro. Maar we houden van doelen stellen. Samen alles geven voor de kankerpatiënt. Doe je mee? https://teammaarten.mvdwfoundation.nl/

We kunnen er nu eindelijk echt naartoe leven, want de langste georganiseerde wandeltocht van Nederland kan echt weer doorgaan. De inschrijving voor de 54e Nijmegen-Rotterdam is geopend! Pak je kans en ga de uitdaging aan om nog een stapje verder te gaan dan een Kennedymars of een reguliere Long Distance.

Reageer en volg ons op het Facebook evenement

inschrijfknop

Deelnemers 2022

Zaterdag 17 op zondag 18 september 2022

Afstand

Zaterdag 17 september om 11.00 uur (als groep) vanuit Sporthal De Boog,
Dick Boerrigterplein 4, 6663 RC  Nijmegen
Aanmelden van 9.30 tot 10.30 uur

Aankomst

Zondag 18 september tussen 15.30 en 16.15 uur in de kantine van het sportcomplex “Langepad”, Langepad 16, 3062 CJ Rotterdam.
Aan de finish vindt een gezamenlijke prijsuitreiking plaats.

Inschrijfgeld

€ 69,00 met herinnering plus diploma
€ 50,00 met alleen diploma
Na-inschrijving (m.i.v. 1 september) en inschrijving aan de start kost € 12,50 extra.

Korting

Bondsleden ontvangen € 1,00 korting.
RWV – leden ontvangen € 2,00 extra reductie. (Totaal dus 3,00 korting!)

Wandeltempo

Bij de opzet van de Nijmegen-Rotterdammars is rekening gehouden met een wandeltempo van 7,0 km/uur. In de praktijk is echter een hoger of lager tempo niet uitgesloten. De organisatie doet er alles aan om alle deelnemers te laten finishen. Er wordt vanaf de café-rusten (ongeveer iedere 20 km) gezamelijk vertrokken zodat verzorging van alle deelnemers mogelijk blijft. In onderstaande tabel ziet u hoeveel rusttijd u op de café-rusten gemiddeld heeft bij een bepaald wandeltempo.

Tempo = km/uur 9,0 8,0 7,0 6,75 6,5 6,25 6,0
Rusttijd = min 85 70 45 35 25 20 10

Dit zijn globale richttijden waarbij minimaal tijdverlies op de verzorgingsposten is meegerekend. De tijden kunnen dus korter uitkomen als u lang op verzorgingsposten verblijft. Bij een tempo onder 6.0 km/uur komt u als wandelaar en wij als organisatie in de problemen en kan het zijn dat een verzorgingspost is opgeheven. Bij een te hoog tempo loopt u kans dat een verzorgingspost nog niet geopend is.

Route

We hebben de laatste periode niet stilgezeten en zijn actief aan de slag gegaan om de bestaande route kritisch onder de loep te nemen. Inmiddels hebben we al zo’n 135 kilometer vernieuwd ten opzichte van de bekende route en zal Nijmegen – Rotterdam een totaal nieuwe belevenis worden met meer variatie en minder drukte van andere weggebruikers. Een absolute aanrader om dit jaar nogmaals of voor het eerst mee te wandelen.

<HIER> komt je de route (afstandmeten.nl)

<HIER> komt u een schema en overzicht van de rusten en verzorgingsposten.

Deelname

De deelname staat open voor personen van 20 jaar en ouder. Onder 20-jarige wordt verstaan, ieder die in 2001 geboren is.

Herinnering

Diegenen die deze tocht volbrengen, ontvangen een speciale herin­ne­ring (mits hiervoor is inge­schreven). Alle deelnemers die de tocht met succes volbrengen ontvangen een diploma.

Verzorging

Er zijn onderweg zes café-rusten. Daartussen staan diverse gratis verzorgingsposten. Op ongeveer 60 kilometer wordt een maaltijd geserveerd.

EHBO

Er is een ervaren ehbo / voetverzorgingsploeg aanwezig.

Veiligheid

Tijdens de nachtelijke uren is een reflecterend vestje verplicht. Huur of koop van reflectievesten is aan de start mogelijk.

Meenemen van een zaklamp wordt aanbevolen.

Belangrijke veiligheidsregel: Reflectievest is verplicht vanaf Rhenen (ca. 40 km)

Aansprakelijkheid

De Rotterdamse Wandelsport Vereniging (RWV) is niet aansprakelijk voor enig letsel en/of schade die tijdens door haar georganiseerde wandeltochten/wedstrijden ontstaat.

tel. 06-20912436 (Sabine Tebbens)