54e Nijmegen-Rotterdam 160 km

Rotterdamse wandelsportvereniging

Door de coronamaatregelen kan de hieronder staande informatie wijzigen. Kijk daarom regelmatig op onze webpagina’s voor de juiste informatie.

Zaterdag 18 op zondag 19 september 2021

Afstand

Zaterdag 18 september om 11.00 uur (als groep) vanuit NADER TE BEPALEN
Aanmelden van 9.30 tot 10.30 uur

Aankomst

Zondag 19 september tussen 15.30 en 16.15 uur in de kantine van het sportcomplex “Langepad”, Langepad 16, 3062 CJ Rotterdam.

Aan de finish vindt een gezamenlijke prijsuitreiking plaats.

Met ingang van 1 september wordt het na-inschrijftarief gehanteerd.
Deelnemerslijst 2020

Inschrijfgeld

€ 53,00 met herinnering plus diploma
€ 40,00 met alleen diplomaNa-inschrijving (m.i.v. 1 september) en inschrijving aan de start kost € 12,50 extra.

Korting

Bondsleden ontvangen € 1,00 korting.
RWV – leden ontvangen € 2,00 extra reductie. (Totaal dus 3,00 korting!)

Bij voorinschrijving ontvangt u bericht van de penningmeester mbt tot de wijze van betalen.

Wandeltempo

Bij de opzet van de Nijmegen-Rotterdammars is rekening gehouden met een wandeltempo van 7,0 km/uur. In de praktijk is echter een hoger of lager tempo niet uitgesloten. De organisatie doet er alles aan om alle deelnemers te laten finishen. Er wordt vanaf de café-rusten (ongeveer iedere 20 km) gezamelijk vertrokken zodat verzorging van alle deelnemers mogelijk blijft. In onderstaande tabel ziet u hoeveel rusttijd u op de café-rusten gemiddeld heeft bij een bepaald wandeltempo.

Tempo = km/uur 9,0 8,0 7,0 6,75 6,5 6,25 6,0
Rusttijd = min 85 70 45 35 25 20 10

Dit zijn globale richttijden waarbij minimaal tijdverlies op de verzorgingsposten is meegerekend. De tijden kunnen dus korter uitkomen als u lang op verzorgingsposten verblijft. Bij een tempo onder 6.0 km/uur komt u als wandelaar en wij als organisatie in de problemen en kan het zijn dat een verzorgingspost is opgeheven. Bij een te hoog tempo loopt u kans dat een verzorgingspost nog niet geopend is.

Route

De wandelroute loopt vanuit Nijmegen via de zo genaamde ‘snelbinder’ en de Waaldijk naar het westen en dan noordelijk. Door de Betuwe gaan we naar Heteren (19 km), steken de Rijn over en gaan dan door de bossen van Renkum, langs de Ginkelse Heide naar Ede (38 km). Op weg naar Leersum volgen we een deel van de Grebbeliniedijk. In Leersum (58 km) krijgen de deelnemers een warme maaltijd. In het donker gaat de route door de bossen van Maarn richting Bunnik (80 km). Via landgoed Rhijnauwen gaan we weer wat zuidelijker. Na Nieuwegein (98 km) gaat de route door IJsselstein, Benschop en de Snelrewaard naar Oudewater (117 km). Ondertussen is de zon opgekomen en lopen de wandelaars verder via de Reeuwijkse plassen naar Waddinxveen (138 km). Vanaf Waddinxveen gaat de naar de finish in Rotterdam (160 km).

<HIER> vindt je de route (afstandmeten.nl)

<HIER> vindt u een schema en overzicht van de rusten en verzorgingsposten.

Deelname

De deelname staat open voor personen van 20 jaar en ouder. Onder 20-jarige wordt verstaan, ieder die in 2001 geboren is.

Herinnering

Diegenen die deze tocht volbrengen, ontvangen een speciale herin­ne­ring (mits hiervoor is inge­schreven). Alle deelnemers die de tocht met succes volbrengen ontvangen een diploma.

Verzorging

Er zijn onderweg zes café-rusten. Daartussen staan diverse gratis verzorgingsposten. Op ongeveer 60 kilometer wordt een maaltijd geserveerd.

EHBO

Er is een ervaren ehbo / voetverzorgingsploeg aanwezig.

Veiligheid

Tijdens de nachtelijke uren is een reflecterend vestje verplicht. Huur of koop van reflectievesten is aan de start mogelijk.

Meenemen van een zaklamp wordt aanbevolen.

Belangrijke veiligheidsregel: Reflectievest is verplicht vanaf Ede (ca. 40 km)

Aansprakelijkheid

De Rotterdamse Wandelsport Vereniging (RWV) is niet aansprakelijk voor enig letsel en/of schade die tijdens door haar georganiseerde wandeltochten/wedstrijden ontstaat.

tel. 06-20912436 (Sabine Tebbens)