54e Nijmegen-Rotterdam 160 km

Rotterdamse wandelsportvereniging

Na twee jaar staat de langste wandelmars van Nederland weer op het programma. Helaas is het niet mogelijk gebleken om op alle vertrouwde locaties nieuwe afspraken te maken. De lock downs hebben hun sporen nagelaten. Dit betekent dat nog niet alles duidelijk is. Een aantal zaken kunnen wij hier dus nog niet vermelden.
Zodra er meer informatie is wordt deze pagina aangevuld. Vanzelfsprekend geldt dit ook voor het moment waarop de inschrijving opent.

Zaterdag 17 op zondag 18 september 2022

Afstand

Zaterdag 17 september om 11.00 uur (als groep) vanuit NADER TE BEPALEN
Aanmelden van 9.30 tot 10.30 uur

Aankomst

Zondag 18 september tussen 15.30 en 16.15 uur in de kantine van het sportcomplex “Langepad”, Langepad 16, 3062 CJ Rotterdam.
Aan de finish vindt een gezamenlijke prijsuitreiking plaats.

Met ingang van 1 september wordt het na-inschrijftarief gehanteerd.
Deelnemerslijst 2022

Inschrijfgeld

€ 69,00 met herinnering plus diploma
€ 50,00 met alleen diploma
Na-inschrijving (m.i.v. 1 september) en inschrijving aan de start kost € 12,50 extra.

Korting

Bondsleden ontvangen € 1,00 korting.
RWV – leden ontvangen € 2,00 extra reductie. (Totaal dus 3,00 korting!)

Wandeltempo

Bij de opzet van de Nijmegen-Rotterdammars is rekening gehouden met een wandeltempo van 7,0 km/uur. In de praktijk is echter een hoger of lager tempo niet uitgesloten. De organisatie doet er alles aan om alle deelnemers te laten finishen. Er wordt vanaf de café-rusten (ongeveer iedere 20 km) gezamelijk vertrokken zodat verzorging van alle deelnemers mogelijk blijft. In onderstaande tabel ziet u hoeveel rusttijd u op de café-rusten gemiddeld heeft bij een bepaald wandeltempo.

Tempo = km/uur 9,0 8,0 7,0 6,75 6,5 6,25 6,0
Rusttijd = min 85 70 45 35 25 20 10

Dit zijn globale richttijden waarbij minimaal tijdverlies op de verzorgingsposten is meegerekend. De tijden kunnen dus korter uitkomen als u lang op verzorgingsposten verblijft. Bij een tempo onder 6.0 km/uur komt u als wandelaar en wij als organisatie in de problemen en kan het zijn dat een verzorgingspost is opgeheven. Bij een te hoog tempo loopt u kans dat een verzorgingspost nog niet geopend is.

Route

De route is in grote lijnen als vanouds, echter op een aantal punten zullen er flinke wijzigingen worden aangebracht.

<HIER> vindt je de route (afstandmeten.nl)

<HIER> vindt u een schema en overzicht van de rusten en verzorgingsposten.

Deelname

De deelname staat open voor personen van 20 jaar en ouder. Onder 20-jarige wordt verstaan, ieder die in 2001 geboren is.

Herinnering

Diegenen die deze tocht volbrengen, ontvangen een speciale herin­ne­ring (mits hiervoor is inge­schreven). Alle deelnemers die de tocht met succes volbrengen ontvangen een diploma.

Verzorging

Er zijn onderweg zes café-rusten. Daartussen staan diverse gratis verzorgingsposten. Op ongeveer 60 kilometer wordt een maaltijd geserveerd.

EHBO

Er is een ervaren ehbo / voetverzorgingsploeg aanwezig.

Veiligheid

Tijdens de nachtelijke uren is een reflecterend vestje verplicht. Huur of koop van reflectievesten is aan de start mogelijk.

Meenemen van een zaklamp wordt aanbevolen.

Belangrijke veiligheidsregel: Reflectievest is verplicht vanaf Ede (ca. 40 km)

Aansprakelijkheid

De Rotterdamse Wandelsport Vereniging (RWV) is niet aansprakelijk voor enig letsel en/of schade die tijdens door haar georganiseerde wandeltochten/wedstrijden ontstaat.

tel. 06-20912436 (Sabine Tebbens)