Nog één keer virtueel maar niet (alleen) vanwege corona.

Half mei 2021; De corona-cijfers worden langzaam beter. De vaccinaties lijken te werken en het aantal besmettingen per dag daalt bijna dagelijks. Er wordt gesproken over verruimen van de mogelijkheden. Het ziet er eind mei naar uit dat we onze geplande Virtuele wandeltocht vanuit Schiedam kunnen omzetten in een fysieke wandeltocht. Natuurlijk nog met een serie beperkingen. Vooraf, online aanmelden. Gebruikmaken van tijdsloten om drukte te beperken. De basisregels blijven van kracht. Maar, het lijkt te kunnen. De routes zijn al gecontroleerd. De teksten zijn aangepast op de corona-beperkingen, maar dat is vlot aan te passen.

Maar… We zijn ook op de hoogte van werkzaamheden nabij de startlocatie. Als we ons daar verder in gaan verdiepen komen we erachter dat we tegen een onoplosbaar probleem aan lopen. De Parkweg, alle sportkantines, de parkeerplaatsen, het Beatrixpark is volledig afgesloten voor verkeer. Sterker nog. Het lijkt eerder op een zandverstuiving dan op een straat/parkeerplaats. En, de werkzaamheden gaan nog wel even duren. In ieder geval tot na 27 juni. Wij concluderen dat het onverantwoord is om u uit te nodigen voor een fysieke, ouderwetse wandeltocht. U kunt namelijk uw auto nergens parkeren. Een andere startlocatie is niet beschikbaar op zo’n korte termijn. We komen tot de conclusie dat we de Schie- en Delflandtocht daarom als Virtuele wandeltocht blijven aanbieden. De data blijven daarom 12 t/m 27 juni 2021. Nog geen fysieke wandeltocht dit keer helaas.
afzetting 2 sportpark Thurlede Schiedam Beatrixpark Parkweg afzetting 1 sportpark Thurlede Schiedam Beatrixpark Parkweg 
De Schie- en Delfland wandeltocht werd door de RWV op de kalender van 2021 gezet om zo divers mogelijk aanbod te hebben in de uitgedunde wandelkalender. Normaal gesproken wordt deze wandeling één maal per twee jaar georganiseerd. Nu, in dit bijzondere jaar staat hij een keer als extra wandeling in ons programma. De Virtuele Schie- en Delfland wandeltocht bestaat uit wandelroutes van 5, 10, 15, 25 en 40 km. Die laatste afstand is toegevoegd omdat daar vraag naar is in deze tijd van het jaar. U kan genieten van goed gecontroleerde en duidelijk beschreven routes in PDF en een GPX bestand voor uw GPS toestel of smartphone, per afstand. U ontvangt de gehele set per e-mail inclusief wandelboekplaatje en stempel in PDF. U kan zelfs een medaille bestellen (die wordt dan via PostNL verstuurd na 27 juni).
Meer informatie en inschrijven: https://www.rotterdamsewandelsportvereniging.nl/events/schie-en-delflandtocht-2021/