De Rotterdamse Wandelsportvereniging

Ons nieuwsoverzicht
Jubileumwedstrijd

Jubileumwedstrijd

Op 22 oktober stond het laatste jubileumevenement ter gelegenheid van het 95-jarig bestaan van onze vereniging op de kalender. Op de atletiekbaan van Olympus ’70 in Naaldwijk werd een wedstrijd georganiseerd over 1.000, 3.000 en 5.000 meter.

Lustrumtocht door Schie- en Delfland

Lustrumtocht door Schie- en Delfland

De RWV bestaat dit jaar 95 jaar. Het is traditie dat we dan naast een leuke wedstrijd en een lange wandeling ook een wandeltocht als jubileum/lustrumwandeling organiseren. Daarvoor stond op 3 juni 2023 de Lustrumtocht vanuit Schiedam op het programma.

Warme Jubileumwandeltocht 95 jaar RWV

Warme Jubileumwandeltocht 95 jaar RWV

Als oudste wandelsportvereniging in Nederland is de Rotterdamse Wandelsport Vereniging aan zijn stand verplicht om ook bij haar 95-jarig bestaan een mooie en bijzondere wandeltocht te organiseren.

Erelid Wout van Wieringen overleden

Erelid Wout van Wieringen overleden

Wout overleed op 19 april, twee dagen na zijn 90e verjaardag.
Hij werd op 1 mei 1952 lid van de Rotterdamse Wandelsport Vereniging. Er ontstond een bijzondere band tussen Wout en de RWV die bijna 71 jaar zou duren.

Kennedymars 2023

Kennedymars 2023

Het is vrijdagmorgen 14 april 2023, een uur of tien als de voorbereiding voor de Kennedymars van de RWV overgaan in uitvoeren. In de periode vooraf is er gewerkt aan het opzetten van een nieuwe route, uitwerken en controleren van die route, …

NK Snelwandelen Tilburg

NK Snelwandelen Tilburg

Zondag 2 oktober was de Wielerbaan Pijnenburg in Tilburg weer het decor waarin het Nederlands Kampioenschap en het Belgisch Kampioenschap snelwandelen werd gehouden.

Nijmegen-Rotterdam 2022 was super

Nijmegen-Rotterdam 2022 was super

Super zwaar, super nat, super koud, super gezellig, super mooi, super lekker en daarom bijzonder om mee te maken. Negenenveertig deelnemende wandelaars. Eenderde van het deelnemersveld is debutant op deze langste wandeling van Nederland. Maar ook aan de start Annie van der Meer (37e maal) en andere toppers zoals Wilma Driessen die voor de 10e maal deze 160 kilometer wandelde.

44 jaar oud Nederlands record uit de boeken

44 jaar oud Nederlands record uit de boeken

Het duurde 44 jaar, maar afgelopen weekend werd het snelwandelrecord 10 kilometer V35 door Loes van Bremen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen met een tijd van 1:04:08 uit de boeken gelopen. Het oude record van Miny Starrenburg dateert van 28 april 1978 en stond op 1:04:45.

Wandelweekend Schiedam

Wandelweekend Schiedam

In het pinksterweekend, de eerste zaterdag en zondag van juni 2022 vond in Schiedam het RWV Wandelweekend plaats. De omstandigheden voor de deelnemers aan de 24-uurs en overige afstanden waren zeer afwisselend.

Vijf maal eerste plaats RWV

Vijf maal eerste plaats RWV

Op zondag 29 mei werd bij AV Althos in Harderwijk het onderdeel snelwandelen bij het Nederlands Kampioenschap Atletiek gelopen.
De voorbereidingen vonden plaats in de stromende regen.