De Rotterdamse Wandelsportvereniging

Ons nieuwsoverzicht
Kennedymars 2022

Na weken van voorbereiding (en die liep niet altijd op rolletjes) was het vrijdag 22 april dan eindelijk weer tijd om een “gewone” Kennedymars te gaan wandelen.

RWV Algemene Ledenvergadering 2022

Nadat het in januari 2021 en januari 2022 niet door kon gaan, hebben we op zondag 27 maart 2022 dan toch eindelijk de Algemene Leden Vergadering kunnen houden. Niet op de vertrouwde locatie, de kantine van PAC aan het Langepad, maar in Lommerrijk, gelegen aan de Bergse Achterplas in Hillegersberg.

Bondsspeld KWbN voor Yvon Wiekeraad

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Rotterdamse Wandelsport Vereniging op 27 maart 2022 ontving Yvon Wiekeraad de bronzen bondsspeld van de Koninklijke Wandelbond Nederland, met bijbehorende oorkonde. Al geruime tijd geleden, eind 2021, werd deze onderscheiding toegekend. Een geschikt moment om deze in het bijzijn van clubgenoten te op te spelden was er vanwege de coronapandemie eerder nog niet.

We mochten weer!

Ja, ook wat de winterserie betreft “mochten we weer”! Wat waren we daar blij mee en wat een fantastische dag hebben we weer achter de rug. Want ondanks dat de weersomstandigheden bar en boos waren (naast de beloofde regen die met bakken uit de lucht viel wakkerde ook de wind aan tot stormkracht) waagden zich velen het Kralingse Bos in voor hun wandeltocht of snelwandelwedstrijd.

Rhoonse Griendentocht 2022, bijna ouderwets!

De Rhoonse Griendentocht 2022, bijna ouderwets te noemen! Ouderwets omdat we gewoon startten vanaf de sporthal in Rhoon, de route was gepijld en omdat er een uitgebreide verzorgingspost was onderweg.

RWV houdt u en zichzelf bezig

Vanwege de geldende maatregelen zal de Rhoonse Griendentocht en de RWV winterserie voorlopig ‘virtueel’ worden georganiseerd. Maar, we zullen alle verantwoorde mogelijkheden benutten om u toch een complete wandeltochtervaring te bezorgen.

Virus gooit roet in het eten

Na een fantastische zaterdag bij de Capelse Twee Daagse heeft de organisatie naar aanleiding van de zaterdagavond afgekondigde maatregelen besloten dag 2, zondag 19 december, niet door te laten gaan.

Capelse Tweedaagse 2021 gaat door!

De 25e Capelse Tweedaagse kan onder de huidige coronaregels doorgaan. Wel hebben we te maken met ongewone omstandigheden. Zo zijn er nauwelijks binnen-rusten door de organisatie vast te leggen. Dat is voor de RWV reden om naar de locatie van de eigen posten te kijken.

Mooi weer op Sinterklaasdag

Ook de derde winterserietocht op 5 december 2021 hadden we geluk met het weer. Na een erg
wisselvallige week was het zondagochtend in het Kralingse Bos aanvankelijk nog een beetje regenachtig maar ten tijde van de start werd het droog en later kwam er zelfs af en toe een zonnetje tevoorschijn.