De Rotterdamse Wandelsportvereniging

Ons nieuwsoverzicht
Genieten van herfstkleuren in het bos

Vandaag genoten zo’n 186 wandelaars van de nog steeds prachtige herfstkleuren in het Kralingse Bos. Twee van de vooringeschreven deelnemers meldden zich af wegens ziekte, zij lopen de tocht op een later tijdstip.

Relaxte 1e tocht winterserie 2021-2022

Voor het eerst in ruim anderhalf jaar konden we vandaag weer eens een fysieke tocht organiseren. Het was nog niet helemaal als vanouds, voorinschrijving gebeurde via internet en aanmelding in tijdsblokken buiten in tenten die als startbureau waren ingericht. Het verliep allemaal heel relaxt, zowel bij de medewerkers als bij de wandelaars zagen we alleen maar blije gezichten omdat men elkaar eindelijk weer eens in het echt kon ontmoeten.

Kampioenschappen in Tilburg

Op 3 oktober werden in Tilburg op de Pijnenburgbaan diverse kampioenschappen snelwandelen gelopen. Vanzelfsprekend de Nederlandse kampioenschappen 50 km voor mannen en 10 km voor vrouwen, maar zoals gebruikelijk de afgelopen jaren ook de Belgische kampioenschappen 50 km mannen en 20 km vrouwen. Daarnaast was er ook nog het Mauritiaans kampioenschap 35 km.

RWV driemaal goud bij NK Masters

Op zondag 19 september was de RWV succesvol bij het Nederlands Kampioenschap 5.000 meter snelwandelen voor masters. In de verschillende leeftijdsklassen werden vijf gouden medailles behaald. Daarvan gingen er drie naar de RWV.

Ook in 2021 geen Nijmegen-Rotterdam

Tijdens de voorbereidingen voor Nijmegen-Rotterdam zijn we helaas tot de conclusie gekomen dat het niet mogelijk is de 160 km lange wandeling te organiseren.
Dat Nijmegen-Rotterdam niet ‘gewoon’ door zou gaan, dat wisten we al langer.

Baanwedstrijd Drunen

Eindelijk kon het weer! Vanaf 26 juni mochten er weer sportwedstrijden georganiseerd worden. De RWV en DAK organiseerden op deze dag samen een baanwedstrijd in Drunen.

Kennedymars 2021 succesvol

We kunnen terugkijken op een mooie virtuele Kennedymars, die een periode van 10 dagen besloeg (van 27 met tot en met 6 juni).  Het was voor de RWV de eerste en waarschijnlijk de laatste virtuele editie. In totaal hadden we 117 deelnemers. Voor de “enige echte RWV Kennedymars” schreven zich 80 personen in, waarvan 26 vrouwen en 54 mannen.

Nog één keer virtueel

Half mei 2021; De corona-cijfers worden langzaam beter. De vaccinaties lijken te werken en het aantal besmettingen per dag daalt bijna dagelijks. Er wordt gesproken over verruimen van de mogelijkheden.

Marijke Pollaart wandelt bijzondere Kenndymars

Vandaag ontvingen we een email van Marijke Pollaart over de wel zeer bijzondere route die zij voor haar virtuele Kennedymars heeft uitgezet! Zij wandelt ca. 84 km langs alle grote test- en vaccinatie locaties van de GGD in de regio Rijnmond.

Peer Laeyendecker overleden

Op zondag 30 mei overleed onverwacht Peer Laeyendecker. Peer stond talloze keren klaar voor de RWV en de wandelaars van bijvoorbeeld Nijmegen-Rotterdam of de Kennedymars.